Bildgalleri

1. Västboden. 3 bäddar. Bord och 3 stolar. Minikyl och mikrovågsugn . Byrå. Uteplats i gräset på husets kortsida i sydväst (soffa och 2 stolar). 2 mindre kvadratiska fönster- fantastisk utsikt!!

1. Västboden.
3 bäddar. Bord och 3 stolar. Minikyl och mikrovågsugn . Byrå. Uteplats i gräset på husets kortsida i sydväst (soffa och 2 stolar).
2 mindre kvadratiska fönster- fantastisk utsikt!!

 

2. Västboden. Öppen dörr.bord och fönster skymtas.Utsikt mot kajakbryggan . Uteplats. Normalt soffa ,2 stolar och bord.Kajakboden vid bryggan skymtas.

2. Västboden.
Öppen dörr.bord och fönster skymtas.Utsikt mot kajakbryggan .
Uteplats. Normalt soffa ,2 stolar och bord.Kajakboden vid bryggan skymtas.

 

3. Sjöstugan. 2 bäddar- kan flyttas ihop. Ett större fönster med fantastisk utsikt. Minikyl och mikro och vattenkokare. Skåp litet bord –som kan flyttas ut till lilla uteplatsen på trappan.. Vacker vegetation , berg och ängsbacke blandat, med rik blomsterprakt – orkidéer på försommaren och blåklockor och ljung på sensommaren utanför dessa båda små enlöa stugor.

3. Sjöstugan.
2 bäddar- kan flyttas ihop. Ett större fönster med fantastisk utsikt. Minikyl och mikro
och vattenkokare. Skåp litet bord –som kan flyttas ut till lilla uteplatsen på trappan..
Vacker vegetation , berg och ängsbacke blandat, med rik blomsterprakt – orkidéer på
försommaren och blåklockor och ljung på sensommaren utanför dessa båda små enlöa
stugor.

 

4. Liten uteplats vid Sjöstugans trappa. Utsiktsglugg. Nära Västboden. Om Ni är 5 personer och vill ha varsin liten stuga passar ju detta perfekt. Uteplatsen utanför Västboden kan då bli en gemensam. Fin utsikt. Vill man komplettera med mat och dryck ligger den lilla lanthandeln på berget c:a 75 m ifrån!! WC och betaldusch i servicehus c:a 50 m bort. Klippbad 50-75 m bort! Vatten hämtas vid båthuset.75 m bort.

4. Liten uteplats vid Sjöstugans trappa.
Utsiktsglugg. Nära Västboden. Om Ni är 5 personer och vill ha varsin liten stuga passar ju detta perfekt. Uteplatsen utanför Västboden kan då bli en gemensam. Fin utsikt. Vill man komplettera med mat och dryck ligger den lilla lanthandeln på berget c:a 75 m ifrån!! WC och betaldusch i servicehus c:a 50 m bort. Klippbad 50-75 m bort! Vatten hämtas vid båthuset.75m bort.

 

5. Iläggning och upptagning av kajaker vid bryggan/rampen. Vi har flera iläggningsplatser och vi hjälper gärna till innan och efter kajakturen.Vårt mottoär ”Säkerhet & Service”. Bilden visar en del av en dubbelkajak från Kajaktiv, tysk kajak, Poseidon.

5. Iläggning och upptagning av kajaker vid bryggan/rampen.
Vi har flera iläggningsplatser och vi hjälper gärna till innan och efter kajakturen.Vårt mottoär ”Säkerhet & Service”. Bilden visar en del av en dubbelkajak från Kajaktiv, tysk kajak, Poseidon.

 

6. Ursigning /Landstigning. Det ärinte lätt i början – men vi hjälper till.Här ordnar vår guide/instruktör Gustav så att José kommer iland säkert. Går man på någon kurs eller bara frågar när man kommer iland så hjälper någon till att instruera ett enklare sätt...Men det kan ju vara ännu svårare ute på en ö...Vi har ju vanligen inga långa sandstränder att gå iland på. Man får räkna med att gå i vattnet när man både ska i och ur. Tänk på att ha bekväma vattentåliga skor – eller bara barfota. De flesta vill ha någon typ av skor.

6. Ursigning /Landstigning.
Det ärinte lätt i början – men vi hjälper till.Här ordnar vår guide/instruktör Gustav så att José kommer iland säkert. Går man på någon kurs eller bara frågar när man kommer iland så hjälper någon till att instruera ett enklare sätt…Men det kan ju vara ännu svårare ute på en ö…Vi har ju vanligen inga långa sandstränder att gå iland på. Man får räkna med att gå i vattnet när man både ska i och ur. Tänk på att ha bekväma vattentåliga skor – eller bara barfota. De flesta vill ha någon typ av skor.

 

7. Lunch uppdukat på en klippa – Här var det rökt fisk från Kallsöfiskar´n och potatissallad och grönsaker .... Så här kan det se ut på någon utflykt. Du kan köpa ingredienserna i vår lanthandel och hyra kajak– eller kanske Du vill delta i en ” Lunchtur” arrangerad av oss med frukost , lunch och fika en hel dag med en duktig guide som både lotsar Dig runt fina öar och gör strandhugg. Paddeltekniktips för att göra paddlingen enklare! Man paddlar c:a 10 – 15 km på en dag- utan problem . Man måste vara minst 6 vuxna deltagare för de priser som anges under Kurser& Turer på hemsidan. Kontakta oss ifall Du vill göra en privat tur med bara Din familj eller Dina vänner. Bestäm datum själva.

7. Lunch uppdukat på en klippa –
Här var det rökt fisk från Kallsöfiskar´n och potatissallad och grönsaker …. Så här
kan det se ut på någon utflykt. Du kan köpa ingredienserna i vår lanthandel och hyra
kajak– eller kanske Du vill delta i en ” Lunchtur” arrangerad av oss med frukost ,
lunch och fika en hel dag med en duktig guide som både lotsar Dig runt fina öar
och gör strandhugg. Paddeltekniktips för att göra paddlingen enklare! Man paddlar
c:a 10 – 15 km på en dag- utan problem . Man måste vara minst 6 vuxna deltagare för
de priser som anges under Kurser& Turer på hemsidan. Kontakta oss ifall Du vill
göra en privat tur med bara Din familj eller Dina vänner. Bestäm datum själva.

 

8. Kajakgrupp. Här är det Johan (i mitten) som var en av våra guider under flera år, som samlar sin grupp för att diskutera fortsatt färd. Man tittar på kartan för att planerar vidare färd. Johan hör hur alla känner sig. Tittar på vindriktning och beslutar vilken väg man ska ta – över fjärden eller utmed flera öars stränder.Några ville träna räddningsteknik innan dagen är slut.

8. Kajakgrupp.
Här är det Johan (i mitten) som var en av våra guider under flera år,
som samlar sin grupp för att diskutera fortsatt färd. Man tittar på kartan för att planerar
vidare färd. Johan hör hur alla känner sig. Tittar på vindriktning och beslutar vilken
väg man ska ta – över fjärden eller utmed flera öars stränder.Några ville träna
räddningsteknik innan dagen är slut.

 

9. Här ska en kille ut och paddla i en Icefloe- klassisk brittisk kajak. Han testar utanför vår brygga. Han skall paddla ensam några dagar – då ser vi till att man får med sig extra paddel om man så önskar- och en pump. Vi vill också att man sms:ar/ringer någon gång för att tala om positionen. Vi erbjuder också att en guide/instruktör följer med ut 20-30 min gratis i början av turen för att paddlaren ska kunna fråga om det är så att han inte sitter bekvämt eller kanske känner sig osäker på skädda- eller roderfunktionen.

9. Här ska en kille ut och paddla i en Icefloe- klassisk brittisk kajak. Han testar utanför vår brygga. Han skall paddla ensam några dagar – då ser vi till att man får med sig
extra paddel om man så önskar- och en pump. Vi vill också att man sms:ar/ringer
någon gång för att tala om positionen. Vi erbjuder också att en guide/instruktör följer
med ut 20-30 min gratis i början av turen för att paddlaren ska kunna fråga om det är
så att han inte sitter bekvämt eller kanske känner sig osäker på skädda- eller
roderfunktionen.

 

10. Instuktörer och guide i gul T-shirt , ser man flera av vid vår brygga – som hjälper till när man vill –och ger tips om allt möjligt som har med paddling och kajaker och kartor att göra. Även Du som lägger i egen kajak vid vår brygga kan få denna service förstås. På bilden hjälper Alexander några som ska ut i varsin Touryak- en av de mest stabila och rymliga plastkajakerna ( Prijon, tysk tillverkning).

10. Instuktörer och guide i gul T-shirt , ser man flera av vid vår brygga – som hjälper till när man vill –och ger tips om allt möjligt som har med paddling och kajaker och kartor att göra. Även Du som lägger i egen kajak vid vår brygga kan få denna service förstås. På bilden hjälper Alexander några som ska ut i varsin Touryak- en av de mest stabila och rymliga plastkajakerna ( Prijon, tysk tillverkning).

 

 11. Ibland dimma- även om antalet soltimmar är stort utmed ostkusten. Här är på bilden ses Hanna och Sofie som båda jobbade hos oss en sommar - Sophie flera somrar . De övernattade på Melskär i S:t Anna norra ytterskärgård- och åt en god ”frilufts”middag i det fria. Där ute är så fint att vara! Men det gäller att hitta rätt bland de ” tusentals” små öar som finns i S:t Anna ytterskärgård.

11. Ibland dimma- även om antalet soltimmar är stort utmed ostkusten. Här är på
bilden ses Hanna och Sofie som båda jobbade hos oss en sommar – Sophie flera
somrar . De övernattade på Melskär i S:t Anna norra ytterskärgård- och åt en god
”frilufts”middag i det fria. Där ute är så fint att vara! Men det gäller att hitta rätt bland
de ” tusentals” små öar som finns i S:t Anna ytterskärgård.

 

12. Skolklass på gång! De ska ut några dagar med sina lärare och några föräldrar. Vanligen paddlar de i dubbelkajaker.Vi har 16 st sådana. Skolklasser som stannar ute 2 dagar och paddlar i dubbelkajaker har vi ett extrapris för, endast 110 kr / dag/elev. Vilken upplevelse för den summan!! De vita stora dubbelkajakerna på bilden är ’ rymliga , sjödugliga fina kajaker i glasfiber, tillverkade bara 10 mil från oss- i Västervik på Vituddens kanotvarv (VKV).Man får inte hyra kajak själv om man inte är fyllda 18 år.Stora grupper på 25-30 personer ska enligt Länsstyrelsen i Östergötland meddela att de ska vara ute i Missjö Naturreservat och tälta. Man får tälta 2 nätter på samma ställe inom detta narturreservat dock.

12. Skolklass på gång! De ska ut några dagar med sina lärare och några föräldrar.
Vanligen paddlar de i dubbelkajaker.Vi har 16 st sådana. Skolklasser som stannar ute 2
dagar och paddlar i dubbelkajaker har vi ett extrapris för, endast 110 kr / dag/elev.
Vilken upplevelse för den summan!! De vita stora dubbelkajakerna på bilden är ’
rymliga , sjödugliga fina kajaker i glasfiber, tillverkade bara 10 mil från oss- i
Västervik på Vituddens kanotvarv (VKV).Man får inte hyra kajak själv om man inte är
fyllda 18 år.Stora grupper på 25-30 personer ska enligt Länsstyrelsen i Östergötland
meddela att de ska vara ute i Missjö Naturreservat och tälta. Man får tälta 2 nätter på
samma ställe inom detta narturreservat dock.

 13. Här ser vi en familj i just en Yoo-A-Kim -kajak, K3:a .Finns plats för 3 vuxna . Stabil – rymlig och förhållandevis lätt för att vara så stor, 43 kg. Glasfiber. .Lastar 350 kg.. Ibland har man bara packning i den 120 cm långa mittbrunnen. Man har ett stort ”kapell” att täcka över öppningen med då. Ibland sitter det en hund bland packningen i mittbrunnen – eller barn som på bilden. Säker och sjöduglig kajak. Vi har 4 st.Yoo-A-Kim. Vi har dessutom 2 andra K3:or, Albatross (finsk) och Tahe Argo Maxi (Estnisk). Dessa K3:or rekommenderas för veckoturer.


13. Här ser vi en familj i just en Yoo-A-Kim -kajak, K3:a .Finns plats för 3 vuxna .
Stabil – rymlig och förhållandevis lätt för att vara så stor, 43 kg. Glasfiber.
.Lastar 350 kg.. Ibland har man bara packning i den 120 cm långa mittbrunnen. Man
har ett stort ”kapell” att täcka över öppningen med då. Ibland sitter det en hund bland
packningen i mittbrunnen – eller barn som på bilden. Säker och sjöduglig kajak.
Vi har 4 st.Yoo-A-Kim. Vi har dessutom 2 andra K3:or, Albatross (finsk) och Tahe
Argo Maxi (Estnisk). Dessa K3:or rekommenderas för veckoturer.

 

14. Skolklass färdiga för information/instruktion. Viktigt med rätt och tydlig information för säkerhet och glädje samrbete och samvaro för klassen.. Här är alla redo att snart sätta sig i kajakerna – ställa in roder, om man inte gjort det redan Man ska helst packa dubbelkajakerna kajakerna i vattnet – lärare och våra anställda hjälper till med sådant samtidigt som att alla lär sig hur och varför på ett visst sätt.. Här på bilden har alla eleverna hittat lämpliga paddlar flytvästar och kapell. Kajakerna ligger i vattnet och väntar. Ledarna berättar hur man vill att eleverna ska paddla- i förutbestämda grupper eller i en lång rad.. Instruktionerna innehåller tips och råd om hur man håller paddeln, hur man går i kajaken, hur man läser kartan.....vi brukar visa var vi är och var man hittar närmaste ön, Hästöt, på kartan t.ex. Man visar hur kajaken ska lyftas- och tömmas så mycket som möjligt medan den ligger i vattnet...och sedan lyftas försiktigt. Spara både rygg och kajakmed rätt teknik. Vi är måna om att eleverna vet ungefär vart man ska paddla när man lämnar vår brygga- att man kan följa på kartan. Alla har ju ett gemensamt ansvar för att hitta rätt och bete sig rätt så att inget ”farligt” händer. Lärare och elever och föräldrar som också är med för det mesta hjälps åt och har roligt tillsammans i vår vackra paddelvänliga skärgård – med gott om öar att ta skydd av och öar att uppleva. Vissa öar har bajamajoroch sopmajor – sådana öar rekommenderas när man är större grupper förstås. Toalettbestyr och sophantering blir enklare,.

14. Skolklass färdiga för information/instruktion.
Viktigt med rätt och tydlig information för säkerhet och glädje samrbete och samvaro för klassen.. Här är alla redo att snart sätta sig i kajakerna – ställa in roder, om man inte gjort det redan Man ska helst packa dubbelkajakerna kajakerna i vattnet – lärare och våra anställda hjälper till med sådant samtidigt som att alla lär sig hur och varför på ett visst sätt.. Här på bilden har alla eleverna hittat lämpliga paddlar flytvästar och kapell. Kajakerna ligger i vattnet och väntar. Ledarna berättar hur man vill att eleverna ska paddla- i förutbestämda grupper eller i en lång rad.. Instruktionerna innehåller tips och råd om hur man håller paddeln, hur man går i kajaken, hur man läser kartan…..vi brukar visa var vi är och var man hittar närmaste ön, Hästöt, på kartan t.ex. Man visar hur kajaken ska lyftas- och tömmas så mycket som möjligt medan den ligger i vattnet…och sedan lyftas försiktigt. Spara både rygg och kajakmed rätt teknik.
Vi är måna om att eleverna vet ungefär vart man ska paddla när man lämnar vår brygga- att man kan följa på kartan. Alla har ju ett gemensamt ansvar för att hitta rätt och bete sig rätt så att inget ”farligt” händer. Lärare och elever och föräldrar som också är med för det mesta hjälps åt och har roligt tillsammans i vår vackra paddelvänliga skärgård – med gott om öar att ta skydd av och öar att uppleva. Vissa öar har bajamajor och sopmajor – sådana öar rekommenderas när man är större grupper förstås. Toalettbestyr och sophantering blir enklare.

 

Lilla Annero

DSC00037

15.1 Lilla Annero

DSC00036

15.2 Köket i Lilla Annero DSC00035

15.3 Uteplats i Lilla Annero DSC00034

15.4 Vardagrum i Lilla Annero DSC00033

15.5 Köket i Lilla Annero

DSC00032

15.6 Sovrum i Lilla Annero

DSC00030

15.7 Badrum i Lilla Annero

 

Vid vår brygga

 DSC00049

16.1. Den gamla ekan.

DSC00048

16.2 Båthamn och kajakbrygga DSC00044

16.3 På väg till båthuset, bredvid lanthandel och fikaplatsDSC00041  16.4 Utsikt mot FinnfjärdenDSC00040

16.5 Västboden vid kajakbryggan   DSC00042     16.6 Utsikt över den fina martallen på berget

DSC00115

16.7 Vår uteservering med utsikt. Njut av en kaffe, bulle eller glass!

 

DSC00116

16.8 Vägen mot lanthandeln och kajakuthyrningen. DSC00118 DSC00120 DSC00121

16.9 Havet och vår bensinstation.

 

Ängsstugan

DSC00128

17.1 Ängsstugan

DSC00129

17.2 Uteplats vid Ängsstugan DSC00131

DSC00132

17.2 Ängsstugans inre DSC00135

17.3 Ängsstugans loft med fler sovplatser. DSC00136

17.4 Ängsstugans uteplats.

 

Lillstugan

DSC00150

18.1 Lillstugan

DSC00141

18.2 Kök i Lillstugan DSC00142

18.3 Vardagsrum med bäddsoffa i Lillstugan DSC00144

18.4 Vardagsrum i Lillstugan DSC00147

18.5 Kök i LillstuganDSC00148

18.6 Uteplats vid Lillstugan   DSC00155

19. Bergsstugan